Powered By Blogger

23 lutego 2013

Impresje z realizacji projektu "Cztery pory roku w ogrodzie ekologicznym i w kuchni"

W marcu 2012 r. ruszył projekt edukacji ekologicznej dla dzieci i młodzieży z Juchowa, który zakończył się w grudniu 2012 r. Nasze cotygodniowe spotkania rozpoczęliśmy warsztatami kulinarnymi, na które dzieci i młodzież przynosiła różnorodne przepisy kulinarne znane z domu rodzinnego, z kuchni regionalnej, z tradycyjnej kuchni polskiej, ale też z kuchni europejskiej i świata. Tak więc podczas naszych warsztatów kulinarnych nie zabrakło różnego rodzaju pierogów, krokietów, bigosu czy też typowych polskich zup, jak barszcz, barszcz ukraiński, rosół z makaronem własnej produkcji, a także ciast. Przy okazji warsztatów kulinarnych poznaliśmy niektóre specjały kuchni francuskiej, włoskiej, niemieckiej czy też chińskiej.

Tu więcej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz