14 marca 2012, w środę, dzieci i młodzież z Juchowa spotkały się w Klubie Koniczynka, na terenie Fundacji im. Stanisława Karłowskiego, i przygotowały wspólnie potrawę Kurczak a la kebab z sałatką i frytkami. Pomieszczenia Klubu wypełniły się rozmaitymi zapachami ziół i przypraw, ożywione zostały wszystkie zmysły łącznie z estetycznym. Gdy już potrawa była gotowa, dziewczyny profesjonalnie nakryły do stołu i rozpoczęła się degustacja przygotowanej potrawy
To wspólne działanie dzieci i młodzieży odbyło się w ramach warsztatów kulinarnych wpisanych w program edukacji ekologicznej pt. „Cztery pory roku w ogrodzie ekologicznym i kuchni,” który jest dofinansowany przez Gminę Borne Sulinowo i realizowany w ramach projektu pedagogiczno – społecznego Fundacji im. Stanisława Karłowskiego w Juchowie.
Tu więcej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz